Letní piškotový dort nejen na léto
Publikováno 06.04.2014 v 09:29 v kategorii Food and Drinks, přečteno: 134x
Ta chuť něco vyrobit/upéct/uvařit a přitom nad tím nestrávit půlku dne. Přesně takovou náladu a chuť něco dělat jsem měla. Zabrouzdala sem po internetu a našla naprosto dokonalý recept, který jsem si ještě zdokonalila. Tak vám ho tady dám ať si můžete taky pochutnat. :)
Co potřebujeme:
- piškoty
- nugeta (mnohem lepší než ta, kterou mám já na fotce je ta v tubě)
- zakysaná smetana
- šlehačka (smetana ke šlehání)
- bílý jogurt
- tvaroh
- cukrárenské želé
- ovoce dle chuti (já použila jahody a kompotované broskve)
- dortová forma
- spodní část dortové formy si obalíme folií, aby se nám piškoty nepřilepily a taky se nám bude ve finále dort lépe krájet
- v míse si smícháme jogurt, tvaroh, šlehačku a zakysanou smetanu. Doporučuji koupit tvaroh v obalu ne ve vance, tvaroh v obalu je tužší a dort vám bude lépe ztuhne i bez přidaných tužidel. Všechny tyto složky vyšleháme a dosladíme dle chuti.
- přidala jsem do připravené hmoty ještě ztužovač šlehačky aby byl dort pevnější a 3 lžíce (lžíce viz foto) cukru pro lepší chuť.
- slepené piškoty vyskládáme do dortové formy na folii a zalijeme připraveným "krémem"
naskládáme další vrstvu piškotů, klidně je do "krému" natlačíme(viz fotka)
- další piškotovou vrstvu zamázneme zbylým krémem. Mysleme ovšem na to, že budeme navrch dávat ještě ovoce, takže by krém neměl být až po okraj.
- připravíme si ovoce a naskládáme jej podle své představivosti. Na mém dortu mělo být srdce, protože jej mám pro přítele k výročí, ale moc se mi nepovedlo. Taky mi zbyl krém tak sem do misek udělala menší verze dortu pro sourozence :)
- Na konci dort
zalijeme cukrárenským želé a dáme ztuhnout do lednice. Cukrárenské želé
není tak průhledné jako dort želé, ale je tužší a umožní udělat vyšší
vrstvu. Já použila dort želé a nic se nestalo :) jen nemám tak velkou
vrstvu.
Dobrou chuť!
Komentáře
Celkem 0 komentářů